
La început de cer
De astăzi, „Aripi Culturale” și-a luat zborul pe cerul cultural al Bucureștiului. Odată cu acest prim număr au ieșit la lumină speranțe, visuri și multe planuri de viitor. Această revistă este poarta deschisă pe care pot păși atât scriitorii consacrați cât și cei care se află la început de drum. Diamantele spirituale, care se află închise în întunericul sertarelor, pot vedea mai devreme lumina tiparului. Pe lângă poeziile și proza ieșită de sub pana inimoșilor noștri colegi și prieteni, revista își dorește să atingă bornele culturale atât de dragi poporului român. Nu vor lipsi interviuri cu personalități, prezentări ale unor evenimente care se desfășoară în cinstea unor mari oameni de cultură, recenzii de carte, critică literară și prezentarea unor locuri magice, cu o încărcătură bogată în istoria noastră.
În materialismul unei lumi guvernate de strălucirea galbenilor, aplecarea spre cultură este o necesitate, ea reprezintă celălalt taler al balanței, cel care ne ține lumea în echilibru. În acest context, orice publicație culturală reprezintă o binevenită gură de aer, o luminoasă pătrundere în sufletul cald al omului. Între aripile acestei reviste vom găsi trecutul care ne definește ca societate, ca români, ca indivizi gânditori care au avut privilegiul să se nască pe acest petic de pământ binecuvântat, și totodată aici ne vom regăsi și viitorul prin noile creații literare care se nasc în fiecare zi.
Revista „Aripi Culturale” nu se dorește a fi doar o portavoce a scriitorilor, întrucât cultura românească nu se rezumă doar la acest capitol. Sculptura, arhitectura, muzica, pictura, artele vizuale precum grafica sau fotografia sunt doar câteva exemple a ceea ce vom regăsi în viitoarele numere ale revistei.
Să nu uităm de diaspora ! În lumea de astăzi, în care aproape un sfert dintre români sunt în afara granițelor, este important pentru noi ca efervescența culturală din comunitățile celor care își duc traiul pe alte meleaguri să fie prezentă în paginile „Aripilor Culturale” ca să-și regăsească drumul firesc pe cerul culturii românești.
Cu adâncă recunoștință îi amintim pe cei care au ales să ne fie alături încă de la primul număr. Elisabeta Iosif, cu o rubrică permanentă despre case memoriale – scriitori, pictori muzicieni, locuri istorice, cu tradiții etc. Apoi, Smaranda Livescu (alias Magda Cazali) s-a hotărât să ne aducă la fiecare număr dorul și gândurile bune ale diasporei românești. Paula Romanescu a ales să ne răsfețe cu pana sprințară și cu strălucirea propriei personalități întru desfătarea cititorilor. Elena Trifan va scoate în evidență printr-o critică spumoasă și plină de farmec meritele și defectele celor care îndrăznesc astăzi să-și publice cărțile. Totodată, domnia sa ne va plimba și prin multe alte repere culturale de pe harta culturii românești. În final, regăsim în primul număr autori valoroși precum: Dragoș Niculescu, Elena Buică-Buni, Luminița Cojoacă, Luminița Ghiur, Mihai Ghiur, Virgil Ciucă și Vărzaru Domnica.
This Post Has 0 Comments